JURY

             
Rokia Bamba Rokia Bamba, geboren in Brussel in 1974, was één van de eerste Belgische stemmen die hiphopmuziek op de vrije radiozenders van de hoofdstad liet horen en becommentarieerde. In 1992 was ze medeoprichtster van 'Full Mix', de eerste hiphop-, funk- en R&B-radioshow op Radio Campus. Al snel werden haar DJ-sets enthousiast onthaald en speelde ze in een resem prestigieuze zalen: het Massimadi Festival, Botanique, Ancienne Belgique, BOZAR, Afropunk Paris... Rokia Bamba is ook componiste voor Afro-feministische, anti-racistische en LGBTQIA+ groepen en collectieven. Ze werkt samen met kunstenaars uit alle lagen van de bevolking, zowel tijdens kunstexposities als op theaterpodia.      
Laetitia Mikles   Laetitia Mikles is regisseuse, scenariste en filmcritica. Na haar studies sociologie begon ze te schrijven voor het filmtijdschrift Positif en draaide ze haar eerste documentaires. In Nara en Kyoto maakte ze een portret van regisseuse Naomi Kawase en ook een geluidsdocumentaire over een van de weinige Japanners van Afrikaanse afkomst. Andere onderwerpen die haar interesseren zijn stilte en taal: de tactiele gebarentaal van doofblinden, de lichaamstaal van een klein meisje met het syndroom van Down of de monastieke stilte van trappistenmonniken. Haar films zijn geselecteerd voor internationale en Europese festivals en haar portretten van kunstenaars - de kunstenaar Laurent Pariente en de jonge zanger Abdel Khellil - hebben belangrijke prijzen gewonnen. Laetitia Mikles won in 2019 de Grote Prijs op het BAFF.  
Andrea Cinel Van 2007 tot 2021 werkte Andrea Cinel als curator en coördinator van de artistieke programmatie bij ARGOS - Centrum voor Kunst en Media - in Brussel. Hij organiseerde er talrijke solotentoonstellingen - waaronder die van Jef Cornelis, Harun Farocki, Andrea Geyer, ... - maar ook groepstentoonstellingen. Als uitvoerend producent managede hij de films en audiovisuele installaties van Sirah Foighel Brutmann & Eitan Efrat, Edurne Rubio en Angel Vergara. Sinds oktober 2021 werkt Andrea Cinel bij kunstencentrum nona als coördinator van de Contour Biënnale, een acht weken durende tentoonstelling in de historische binnenstad van Mechelen met installaties, geluidswerken en podiumkunsten. In 2022 cureerde hij de groepstentoonstelling Noise Noise Noise in kunstencentrum nona en co-cureerde hij samen met Koen Leemans de solotentoonstelling van Hilde Overbergh in De Garage.