JURY

Mariana Otero Als dochter van de schilders Clotilde Vautier en Antonio Otero kiest Mariana Otero voor film en niet voor schilderkunst. Met haar film Histoire d’un secret, in 2003, wekt ze voorgoed de belangstelling van filmliefhebbers. Na deze zeer persoonlijke film overhaar moeder, brengt ze verslag uit over het verloop van een staking in Entre nos mains (2010), toont ze het leven van autistische kinderen in een instelling in À ciel ouvert (2013), en filmt ze de geschiedenis van de Franse protestbeweging ‘Nuit Debout’ (L’Assemblée, 2017). Met dezelfde diepgaande en gevoelige benadering gaat ze op zoek naar de fotograaf Gilles Caron, die mysterieus verdween op 30-jarige leeftijd. Deze film met als titel Histoire d’un regard is tevens de slotfilm van deze BAFF-editie.        
Sammy Baloji Sammy Baloji werd geboren in 1978 in Lubumbashi en stuurde af in de richting informatie- en communicatiewetenschappen aan de universiteit van Lubumbashi. Sedert 2019 verricht hij een artistiek doctoraatsonderzoek aan Sint-Lucas. Hij is begonnen als stripauteur voordat hij zich op foto en video toelegde. Het thema waarin hij zich verdiept is dat van de industriële en culturele erfenis van zijn land van herkomst. In 2008 richtte hij het festival “Rencontres de l’Image de Lubumbashi” op. Hij heeft deelgenomen aan verschillende internationale tentoonstellingen wereldwijd, zoals aan de Biënnale van Venetië (2015) in de internationale tentoonstelling en in het Belgische paviljoen op uitnodiging van kunstenaar Vincent Meessen en commissaris Katerina Gregos, en aan Documenta 14 (Athene en Kassel) 2017.    
Alyssa Saro Alyssa Saro studeerde Taal- en Letterkunde aan de KULeuven en behaalde vervolgens haar Master in de Culturele Studies. Sinds 2021 werkt ze bij Passa Porta, internationaal literatuurhuis in Brussel, als residentiecoördinator en programmamaker. Ze werkte er onder andere mee aan vier edities van het Passa Porta Festival en ondersteunde Passa Porta’s twee graphic novel projecten. Van 2017 tot 2019 was Alyssa Saro een van de opkomende literaire professionals binnen het Europees talentontwikkelingstraject CELA.