Share

JURY

Laurence Rassel Met haar achtergrond in visuele kunst en pedagogie heeft Laurence Rassel een interdisciplinair parcours afgelegd dat van nieuwe media leidde naar de directie van een artistieke instelling. Van 2008 tot 2015 stond ze aan het hoofd van Fundacio Antoni Tàpies in Barcelona, een stichting die hedendaagse kunst en denken stimuleert. Nu is ze directrice van de Brusselse kunstschool ERG.  
Emilio Lopez-Menchero Nadat hij in 1986 zijn diploma in architectuur behaalde, studeerde Emilio López-Menchero visuele kunsten aan La Cambre. Bekroond op de wedstrijd “Jonge Belgische Schilderkunst” in 1994, neemt hij sindsdien deel aan tal van tentoonstellingen. Als schilder, performer, beeldhouwer en geluidskunstenaar gaat hij graag de confrontatie aan met symbolen zoals hedendaagse kunstbeurzen, iconen, monumenten, grenzen,... Hij ageert in de stedelijke ruimte waar hij vaak op onverwachte wijze politieke en maatschappelijke kwesties aankaart.  
Christophe Loizillon Christophe Loizillon is een onafhankelijke Franse filmmaker. In zijn begindagen werkte hij op de montage van films van Christine Pascal, Léos Carax en Alain Corneau. Hij regisseerde onder meer documentaires over de artiesten Georges Rousse, Roman Opalka, François Morellet, Eugène Leroy en Felice Varini. “In de marge van het dominante systeem maakt hij films zoals anderen schilderen of beeldhouwen. (...) Zoals kunst maakt de atypische en veeleisende cinema van Christophe Loizillon iets van het mysterie van onze mensheid zichtbaar.” (Jean-Michel Cretin)