Share

JURY

Laurence Jenard
°1969, Brussel

Laurence Jenard, bioloog en stedenbouwkundige van opleiding, leidde achtereenvolgens Recyclart, een stadsproject dat artistieke creatie combineert met sociale economie, en de vereniging A+ Architecture in Belgium, die architectuur promoot als cultureel gegeven in het Belgische landschap.
Vandaag staat zij aan het hoofd van de coöperatieve vereniging Médor, een driemaandelijks tijdschrift met enquêtes en verhalen gericht op België, en is zij bestuurder bij Passa Porta, het internationaal literatuurhuis.

Hans Op de Beeck
°1969, Turnhout

Plastisch kunstenaar Hans Op de Beeck woont en werkt in Brussel. Hij bouwde de voorbije twintig jaar zijn loopbaan uit met internationale tentoonstellingen, onder meer de Biënnales van Venetië, Shanghai of Singapore. Zijn werk omvat sculpturen, installaties, video’s, foto’s, animatiefilms, tekeningen, schilderijen en geschriften. Zoals Eva Prouteau het schrijft:“Hans Op de Beeck is een schepper van tussenwerelden. De kunstenaar is doordrongen van literatuur en film en belichaamt zijn visies in een combinatorisch en scenografisch model.”

Stan Neumann
°1949, Praag

Stan Neumann wordt geboren in Praag in 1949. Hij gaat film studeren in Frankrijk en schrijft zich in 1969 in aan het IDHEC. Hij gaat aan de slag als filmmonteur en later als regisseur. Eens gevestigd in Parijs ontmoet hij Richard Copans, met wie hij besluit om de documentairereeks ‘Architectures’ te maken voor Arte: dat zal 64 films opleveren. Als auteur van heel wat documentaires over fotografie, literatuur, geschiedenis en enkele fictiewerken heeft hij zijn eigen stijl kunnen laten gelden, en is hij erin geslaagd om zijn grote en mooie eruditie tot bij het grote publiek te brengen.