Share

Master Class

Dialoog tussen twee artiesten

Sarah Vanagt en Joëlle Tuerlinckx


ISELP woensdag 13 november 2019 (18u00)

Joëlle Tuerlinckx (1958) is een beeldend kunstenares die internationale erkenning geniet. Haar installaties worden over de hele wereld getoond. Zij is trouwens een van de finalistes van de Belgian Art Prize 2020. Naast haar ruimtelijke werk betekent film voor haar “een parallel leven”. In 2018 bracht ze die twee levens samen in Dia:Beacon in New York naar aanleiding van THAT’S IT, een performance-installatie die ontworpen werd om een film te worden.

Sarah Vanagt (1976) realiseert documentaires en video-installaties. Haar films worden vertoond op tal van festivals. Haar werk situeert zich op de grens tussen beeldende kunst en film. Haar laatste film, Divinations, wordt in competitie voorgesteld tijdens deze editie van BAFF.

Deze twee Belgische artiesten ontmoetten elkaar voor het eerst in Lubumbashi in 2015. Ze hebben nooit samengewerkt, maar hun verwantschap is duidelijk. Hun universum getuigt van doorlopende aandacht voor materie, een filosofische benadering van de wereld, een artistieke vorm weg van platgetreden paden, en geeft aan de toeschouwer een centrale plaats.

Voor deze Masterclass met twee, hebben Joelle en Sarah elk fragmenten uit hun films geselecteerd, op basis waarvan ze hun benadering bespreken.

Divinations van Sarah Vanagt wordt in competitie vertoond op zondag 17 november.

Joëlle Tuerlinckx stelt La Fabrique d’un Singlescreen voor als verderzetting van het project THAT’S IT, tot 12 januari 2020 in Kunsthal Gent.