ORGANISATIE

cfa

CFA
Centre du Film sur l'Art
19 F Kunstenlaan B-1000 Brussel.
www.centredufilmsurlart.com

cfa@scarlet.be
Contact : Sarah Pialeprat
Tel : +322/217.28.92
+32 495 60 20 49

ISELP
Institut supérieur pour l’étude du langage plastique
Waterloolaan, 31 B-1000 Brussel.
www.iselp.be

accueil@iselp.be
Tel: +322/ 504.80.70
Di. > Za. / 11u >18u

Het C.F.A. (Centre du Film sur l'Art) is een vereniging zonder winstoogmerk die in 1980 werd opgericht door filmmaker Henri Storck, met als doel om documentaires over kunst te verspreiden en te promoten. Het C.F.A. wordt ondersteund door de Federatie Wallonië-Brussel en het Brussels Franstalig Parlement. Het is een gespecialiseerde cinematheek die vandaag meer dan 280 titels telt. De catalogus is beschikbaar op eenvoudige aanvraag.

Of het nu gaat om schilderkunst of om beeldhouwkunst, fotografie of muziek, om oude of hedendaagse kunst, het C.F.A. maakt er een erezaak van iedereen deelgenoot te maken van hun enthousiasme.

Uit de verworven oeuvres stelt het C.F.A. in samenwerking met musea en festivals films voor aan het publiek tijdens ontmoetingsmomenten of vertoonweekends. De films worden gevonden via scholen, academies, universiteiten, culturele centra, centra voor hedendaagse kunst en musea over het hele land.

Opgericht in 1971 is ISELP een plek waar hedendaagse kunst wordt benaderd vanuit verschillende invalshoeken die elkaar verrijken. Deze meervoudigheid maakt de bijzonderheid uit van ISELP: onze activiteiten van vertoning, reflectie, onderzoek, bemiddeling en uitgave weerspiegelen de rijkdom van de artistieke actualiteit.

ISELP stelt verschillende tentoonstellingen per jaar samen die de actuele hedendaagse creatie volgen waarbij de nadruk ligt op jonge Belgische creaties. Parallel ontwikkelt het instituut artiestenresidenties die focussen op onderzoek, innovatie en uitwisseling.

ISELP promoot het kritische discours over hedendaagse kunst via conferenties, vertoningen, colloquia, ontmoetingsmomenten, lezingen, rondleidingen, culturele reizen en pedagogische activiteiten.