Share

OUTDOOR

Do. 8 Nov. 18u00
INSAS - BRUXELLES

LA PART DU HASARD
Patrick Bokanowski
FRANKRIJK / 1984 / 52’ / OV FR
Productie : Kira B. M. Films

Sinds bijna 50 jaren, leven de vreemde personages van Patrick Bokanowski in mentale omgevingen zich bevindend tussen figuratief en abstrakt. Maar hier, in plaats van fantastische dromen te weven, presenteert hij ons een opmerkelijke persoonlijkheid, die van Henri Dimier, die zelf de verbeelding en de droom onthult.

Screening georganiseerd door INSAS Cine Club, in samenwerking met het BAFF.

Wo 14 Nov. 20u30
KASK - GENT

STANDBY PAINTER
Amir Yatziv et Guy Slabbinck
BELGIË, ISRAEL / 2018 / 52’ / OV PL ot NL & FR
Productie : Czar Film, Amir Yatziv, Guy Slabbinck

Een bijna verlaten museum, een bewaakster op hoge hakken, een cinefiele dief en een schilderij van Monet: dit zijn de ingrediënten van de mysterieuze affaire die Guy Slabbinck en Amir Yatziv uitpluizen. Voor het eerst presenteert Robert Z., de dief, zijn eigen versie van de feiten. De twee filmmakers combineren archieven, geschilderde beelden en interviews voor het herspelen van een realiteit met vele facetten – waarin zelfs Pierce Brosnan opduikt.

Voorafgegaan door Fatherplace (Sebastian Schulte, 2016, 21'), laureaat Prix Découverte BAFF 2017.

Do. 15 Nov. 20u00
CINÉMA CAMÉO - NAMUR

RIEN N’EST PARDONNÉ
Guillaume Vandenberghe en Vincent Coen
BELGIË / 2017 / 62’ / OV FR
Productie : Savage film, Eklektik Productions, RTBF

De Marokkaanse blogster Zineb El Rhazoui besluit Marokko te verlaten en zich in Parijs te vestigen. Al snel wordt ze aangenomen door Charlie Hebdo – het blad wordt haar familie. Maar op 7 januari 2015 worden haar collega's en vrienden vermoord. Rien n’est pardonné, een intiem portret van een idealiste, is vooral het verhaal van degenen die zich verzetten, die bereid zijn te betalen met hun leven om de vrijheid van meningsuiting te verdedigen.

PSelectie : Prix Cinéma Belge - Millenium International Documentary Film Festival (Bruxelles) / Festival International de Programmes Audiovisuels (Biarritz) / Festival du Cinéma Arabe (Amsterdam) / DOC-Cévennes (Lasalle) / Filmfestival Ostende / Festival Flahertiana / FIFF - Festival International du Film Francophone de Namur / Independent FilmFest Osnabruck / One World International Human Rights Doc (Prague)

Share